Новини компаній
10:00, 23 серпня 2022 р.
Торт «Графські руїни» - незабутній смак
Новини компаній
Швейцарія славиться своїми надійними банками та суперточним довговічним годинником. Мало хто знає, що один із найсмачніших рецептів торта народився у цій консервативній країні. Швейцарський кондитер Гаспаріні випадково винайшов безе, яке стало основою торта «Графські руїни». А майстри кондитерської Tortu.od чудово засвоїли досвід попередника, удосконалили технологію та готують безліч тортів на замовлення в Одесі за оригінальними рецептами.
Рецепт торта "Графські руїни" відомий і під іншими назвами: "Графський замок", "Пінчер", "Замок кохання", "Каприз". Він дуже популярний та складає гідну конкуренцію знаменитому «Київському» торту.
Чому так часто замовляють торт «Графські руїни»
Замовляють цей торт на всі свята – дні народження, ювілеї, весілля. Він підходить для найбільш урочистих та багатолюдних заходів. Причин такого попиту та популярності кілька:
Безпечні інгредієнти
Це ідеальний варіант для алергіків. У класичний рецепт «Графських руїн» входять лише звичні продукти, більшість з яких не викликає негативної реакції організму;Свіжість продуктів
"Графські руїни" неможливо обдурити. Для торта підходять тільки найсвіжіші та якісні продукти. Якщо спробувати використовувати компоненти другої свіжості, випічка просто не вийде;Божественний смак
Поєднання м'якого бісквіту, безе та крему – це вибух смаку. Торт має приємну текстуру та подобається практично всім.
Всі інгредієнти доступні, тому торт часто готують в домашніх умовах. Але виходить далеко не у всіх господинь. Складність полягає у приготуванні бісквіту та безе. Якщо вони виходять недостатньо повітряними, десерт стає менш пишним, легким та приємним на смак. Тому краще замовити торт - ціна на нього є прийнятною, а професійні кондитери готують незмінно якісно.
Історія смачного рецепту: від 17 століття до наших днів
Торт має довгу історію. Звернемося до далекого минулого. Почнемо зі швейцарського містечка Майрінген та легендарного Гаспаріні. Як він додумався до ідеї приготування безе? Як і багато геніїв, випадково!
Гаспаріні був італійцем, і в Швейцарію його навів унікальний талант: він майстерно готував десерти. Якось він збивав білки з цукром для якоїсь випічки, але надто захопився й випадково отримав пишну солодку піну. Вона вже не годилася для початкової мети, тому Гаспаріні зважився на дивний експеримент: поділив суміш на невеликі порції та підсушив у печі.
Так вийшло безе – ніжне тістечко, яке тануло в роті та залишало незабутньо приємний присмак. Кондитер із Майринген любив своє місто й назвав нову страву на його честь – меренги.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Великодній презент для всіх українців: у кіно стартує сімейна комедія “Крашанка” з улюбленими акторами
Новини компаній
17:00
Вчора
Полювання на Крашанки в ЕКО МАРКЕТ: готуйтесь до свята та вигравайте 100 000 гривень
Новини компаній
15:00
Вчора
09:42
Вчора
live comments feed...