Ботулізм знову нагадує про себе. Цього разу через консерви

Ботулізм, від якого помер мешканець Сумщини, знову нагадує про себе. В Україні зафіксовані ще кілька нових випадків захворювання - повідомляє 24.tv. Один з них стався через вживання рибної консерви промислового виробництва.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала провідний інфекціоніст України професор Ольга Голубовська. Раніше інфекціоністи та фахівці Держспоживслужби в Сумській області повідомляли, що збудник ботулізму може знаходиться в продуктах домашнього виробництва.

"У нас декілька нових випадків ботулізму, один з яких обумовлений вживанням рибної консерви промислового виробництва. Тому я змушена переглянути свої рекомендації щодо профілактики ботулізму. До того, що було написано раніше, необхідно додати або обмеження вживання консервованої продукції, купленої в магазинах і виготовленої в промислових умовах, або цю продукцію необхідно піддати термічній обробці", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Конотопська мерія звернулася в МОЗ України з проханням забезпечити Конотоп протиботулічною сроваткою.

А поки сироватки проти ботулізму в регіонах України немає, громадянам радять зменшити або уникати вживання в'яленої, копченої або слабо просоленої риби, ковбас, шинки, м'ясних, рибних, овочевих і грибних консервів.

Нагадаємо, всього від ботулізму в Україні у 2017 померло 8 осіб.

Читайте за темою:все, що вам треба знати про ботулізм.